سازندگان تلفن های هوشمند امروزه توصیه می کنند تا باتری گوشی خود را حداقل هر ماه و یا هر سه ماه برای بهبود عملکرد کالیبره کنید. بر اساس تکنولوژی هایی که امروزه در باتری ها به کار برده شده دیگر نیازی به کالیبره کردن باتری نیست. در ادامه به شما می گوییم که کالیبره کردن گوشی چیست؟ و چه باتری هایی باید کالیبره شوند؟
در ابتدا شما را با مفهومی از عملکرد باتری ها آشنا می کنیم. همه ی گوشی های اندرویدی که امروزه طراحی و وارد بازار می شوند از باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری بهره می برند. این باتری ها به گونه ای طراحی شده اند که نیازی به خالی شدن کامل ندارند. درون این باتری ها از چیپست هایی استفاده که عمل کالیبراسیون را بی معنا می کند. کالیبراسیوم برای
در باتری ها از چیپست هایی استفاده شده که وظیفه ی ارسال سیگنال هایی را دارد که میزان انرژی باقی مانده باتری را در لحظه اطلاع رسانی می کند. گوشی هوشمند این سیگنال ها را گرفته و روی نمایشگر نشان می دهد. عنصر شیمیایی به کار رفته در باتری گوشی، موجب نگه داشتن شارژ درون خودش می شود. این چیپ نیز وظیفه دارد تا مقدار انرژی ذخیره شده درون باتری را بخواند. چیپ باید میزان گنجایش باتری را بداند. اگر باتری 10 درصد شارژ داشته باشد و یا 80 درصد، این چیپ به راحتی می تواند مقدار را محاسبه کند. هر چه میزان شارژ کردن و خالی شدن باتری بیشتر باشد، از دقت محاسبه ی چیپ نیز کمتر می شود.
هر چه از عمر باتری گوشی می گذرد، از توان نگه داری شارژ کاسته می شود و مانند روز های اول نمی تواند شارژ نگه دارد. باتری گوشی دارای عمر بین 3 یا 4 ساله هستند که پس از گذشت این زمان به اصطلاح فاسد می شوند و گوشی برای ادامه ی کار نیاز به باتری جدید دارد. گوشی را فرض کنید که باتری 4500 میلی آمپری دارد و پس از 200 مرتبه شارژ و دشارژ شدن 100 میلی آمپر از ظرفیت خود را از دست می دهد. در ابتدا کم شدن مقدار باتری زیاد حس نمی شود اما پس از گذشت زمان این حجم بیشتر می شود و باتری نمی تواند زیاد شارژ نگه دارد. اگر مدت کوتاهی است که از باتری استفاده می کنید و می دانید که چگونه از باتری گوشی خود محافظت کنید؟ و از سلامت باتری گوشی خود مطمئن هستید. اما باز هم باتری شما با اختلال شارژ روبه رو شده است می توان با کالیبره کردن باتری مشکل را حل کرد.
در مواقعی پیش آمده که عملکرد باتری گوشی شما مختل شده است و یا با مشکل دیر شارژ شدن و یا عدم شارژ باتری مواجه شده باشید. اگر باتری دستگاه شما عملکرد جالبی ندارد و مانند روز های اول شارژ نمی شود، در ابتدا کابل شارژ و پورت شارژ را بررسی کنید. در صورتی که از سلامت آن مطمئن شدید اما هنوز هم باتری با مشکل شارژ رو به رو است ، به احتمال زیاد مشکل از اشتباه نشان دادن میزان شارژ گوشی است. برای رفع این مشکل نیاز است تا باتری گوشی کالیبره شود! زمانیکه سیستم عامل گوشی و تبلت در خواندن اطلاعات مربوط به شارژ باتری دچار مشکل می شود، تنها راه حل کالیبره باتری است. مثلا در بالای نمایشگر نشان داده می شود که باتری 90 درصد شارژ دارد ولی شاید باتری فقط 50 درصد شارژ داشته باشد و پس از مدتی استفاده در زمان کوتاهی هم خاموش شود. در این مرحله چیپ و ظرفیت شیمیایی هیچ کدام کالیبره نیستد و برای انجام شدن این محاسبات دقیق، باتری نیاز به کالیبره شدن مجدد دارد.
در سیستم عامل اندروید قابلیتی به نام Battery Stats یا وضعیت باتری وجود دارد و شما می توانید در این قسمت میزان شارژ باتری گوشی خود را بررسی کنید. با بررسی این قسمت می فهمید که باتری به کالیبره شدن نیاز دارد یا خیر. اگر باتری گوشی شما نیاز به کالیبره شدن دارد می توانید به دو طریق اینکار را انجام دهید. روش اول که بدون استفاده از روت کردن انجام می شود و نیازی به شرایط خاط ندارد اما راه دوم زمانی قابل انجام است که سیستم عامل گوشی اندروید و روت شده باشد.
اولین کاری که باید انجام دهید، باتری تلفن همراه خود را کاملا خالی کنید. از گوشی خود تا جایی استفاده کنید که به صورت خودکار خاموش شود. سپس گوشی را روشن کنید و منظر بمانید تا دوباره خاموش شود. برای باتری گوشی 0 درصد شارژ هم نمانده و گوشی بلافاصله خاموش می شود. حالا گوشی را بدون روشن کردن فول شارژ کنید. سوال که در این میان پیش می آید. آیا استفاده از فست شارژ مشکلی ندارد؟ خیر باتری گوشی را با استفاده از شارژر مخصوص شارژ کنید. مطمئن شوید که باتری 100 درصد شارژ شده است، گوشی را از شارژر جدا کرده و روشن کنید. اگر اندروید شارژ 100 درصد را به شما نشان نمی دهد مشکلی نیست، گوشی را پس از خالی شدن باتری مجدد به شارژ بزنید و آن را به 100 درصد برسانید. در مقدار زمان شارژ کردن
توصیه می شود هر سه ماه یکبار از این روش استفاده کنید.
انجام کالیبراسیون دستگاه های روت شده تقریبا مانند مرحله ی اول است با این تفاوت که در این روش باید اپلیکیشن Battery Calibration را دانلود کنید. لازم به ذکر است قبل از اجرای برنامه از شارژ 100 باتری گوشی مطمئن شوید. نرم افزار را اجرا کنید و روی گزینه ی Battery Calibration کلیک کنید. بعد از اینکه کالیبره کردن باتری گوشی به اتمام رسید از دستگاه خود به قدری استفاده کنید تا باتری کاملا تخلیه شده و گوشی خاموش شود. گوشی خاموش شده را باه شارژ بزنید و منتظر بمانید تا فول شارژ شود. پس از اتمام می توانید از گوشی خود استفاده کنید و مراحل انجام کالیبره موبایل به اتمام رسیده است.
از این نرم افزار جهت کالیبره کردن باتری استفاده می شود. Battery Calibrator با سرعت بالا و کاربری آسانی که دارد می تواند باتری گوشی شما را کالیبره کند تا شما بتوانید از حداقل قدرت باتری گوشی خود استفاده کنید. این برنامه به گوشی کمک می کند تا مقادیر قبلی که روی سیستم ثبت شده حذف شود تا سیستم شما بتواند مقادیر تازه و به روز را تولید کند. با استفاده از نرم افزار کالیبره کردن باتری گوشی اندروید شما می توانید عمر باتری تعمیر موبایل بلک بری را افزایش دهید و در هر زمان که لازم بود باتری گوشی را کالیبره کنید. Battery Calibrator فایل سیستمی را حذف کرده و فایل جدید را جایگزین می کند تا تنظیمات باتری در فایل جدید اعمال شود. لازم به ذکر است برای استفاده از این برنامه حتما باید گوشی شما روت شود. البته نرم افزار های دیگری برای کالیبره باتری وجود دارد که شما از آن ها هم می توانید استفاده کنید.
استفاده ی روزمره ی افراد از گوشی های موبایل بسیار زیاده شده است و تنها مشکلی که آن ها را در مضیقه قرار می دهد میزان شارژ باتری است. باتری گوشی بر اساس میزان ظرفیتی که دارد می تواند ساعات مشخصی در اختیار کاربر باشد. البته فاکتورهای دیگری مانند اندازه نمایشگر و سخت افزار گوشی نیز در مصرف این انرژی مهم هستند. برای هر باتری با توجه به سخت افزار، تعداد ساعاتی مشخص و اعلام می شود که کاربر می تواند از کارکرد باتری گوشی مطلع شود. در صورتی که پس از مدتی متوجه افت کیفیت باتری شدید می توانید با بررسی ها علت را پیدا کند. ممکن است تا تغییر کوچک در نحوه ی استفاده، عملکرد باتری را ارتقا دهد و یا شاید هم باتری مشکل دارد و نیاز به تعویض دارد.
برنامه های پر مصرف: شما ممکن است برنامه با قابلیت های مختلفی را روی گوشی خود نصب کرده باشید و از عملکرد آن ها بی خبر باشید. برخی از برنامه ها ممکن است در پس زمینه گوشی فعال باشند و موجب خالی شدن ناگهانی باتری گوشی شوند. شما می توانید با مراجعه به تنظیمات Battery از عملکرد اپلیکیشن ها مطلع شوید.
ویجت ها: میان برهای گرافیکی که امکانات زیادی را به کاربر می دهند. برای جلوگیری از زود شارژ خالی کردن باتری گوشی این برنامه ها را حذف کنید.
اتصالات اینترنت: از اتصال دائمی به اینترنت خود داری کنید. اگر در مکان هایی هستید که از 3G پشتیبانی می کند، 4G را خاموش کنید.
روشن بودن همیشگی Wifi ،GPS و بلوتوث
بروز رسانی خودکار اپلیکیشنها
تنظیمات صفحه نمایش: استفاده از نمایشگر های متحرک و یا روشن ماندن های طولانی موجب کم شدن عمر باتری گوشی می شود.
مشکلات سخت افزاری که موجب خالی شدن باتری می شود.
آسیب دیدگی باتری گوشی: ابتدا از سلامت باتری گوشی مطمئن شوید. اگر باتری قابل تعویض است آن را بیرون بیاورید. اگر باد کردگی را مشاهده کردید و یا تغیر شکلی مشاهده کردید، عمر مفید باتری تمام شده و باتری باید تعویض شود. اما اگر باتری غیر قابل تعویض است باید از راه هایی دیگری مطمئن شوید. مثلا چند سال است که از این گوشی استفاده می کنید؟ در صورتی که باتری باد کرده باشد روی درب پشت و یا ال سی دی آسیب دیدگی هایی دیده می شود. برای تعویض باتری گوشی حتما باید به یک مرکز معتبر مراجعه کنید.
سوکت شارژ باتری موبایل: در صورت آسیب دیدگی سوکت شارژ به باتری آسیب وارد می شود. از سلامت سوکت شارژ، کابل شارژ خود اطمینال حاصل فرمایید.
آسیب دیدگی باتری پس از بروز رسانی: بیشتر مواقع پس از به روز رسانی سیستم عامل با مشکل خالی شدن باتری گوشی مواجه می شوید. این اتفاق بسیار متداول است و در اکثر گوشی ها دیده می شود. در ابتدا باید حافظه ی کش موبایل خود را خالی کنید و منتظر بروز رسانی های تکمیل کننده باشید تا مشکل باتری حل شود. در این مواقع می توانید با کالیبره کردن باتری گوشی خود را نجات دهید.
گفته می شود با پاک کردن فایل batterystats.bin می توان باتری را کالیبره کرد. این برنامه در گوشی، اطلاعات مخصوص باتری را نگه داری می کند. مثلا زمانی که گوشی در شارژ نیست از باتری استفاده می کند و یا زمانی که گوشی بیشتر از 80 درصد شارژ شود، ریست می شود. برخی معتقدند که با پاک کردن فایل batterystats.bin مشکل حل می شود اما این یک باور غلط است. آسیب دیدگی مربوط به نحوه ی خواندن اطلاعات ظرفیت باتری توسط اندروید و نحوه ی نمایش است. پس خود باتری مشکلی ندارد، بلکه مکانیزم عملکرد اندروید مسئله ی اصلی است. زمانیکه ما در نظر داریم دستگاهی را کالیبره کنیم یعنی در نحوه ی نمایش مقدار ظرفیت شارژ مشکل داریم که تنظیم کردن آن در دسترس نیست. در این مواقع فقط می توانید از دو روشی که در بالا معرفی کردیم استفاده کنید.
کالیبره کردن گوشی دو روش دارد و شما می توانید از هر کدام استفاده کنید و حتما هم نیاز نیست که سیستم را روت کنید.
اگر باتری گوشی شما زود خالی می شود و یا وقتی به 10 درصد می رسد خاموش می شود. در ابتدا از صحت باتری خود مطمئن شوید. در غیر این صورت ظرفیت قسمتی از باتری از بین رفته و گوشی نیاز به کالیبره دارد.
منبع: تعمیر انواع تعمیرات گوشی
درباره این سایت